Guo Pejas

Guo Pejas © PR

Grezni izšuvumi, gaisīgi spalvu dekori, skaists zīds, krāšņi ziedi un pērles ‒ Guo Pejas stils ir krāšņi svētki acīm.

2012./2013. gadā Miele uzaicināja vislabākos dizainerus, izcilus šefpavārus un restorānu kritiķus uz izstādēm Pekinā un Šanhajā, lai reklamētu uzņēmuma profilu, parādot Miele kā inovatīvu, kvalitatīvu un integrētu virtuves iekārtu ražotāju Ķīnas tirgum. Viesi tika aicināti pagatavot tipiskus ģimenes ēdienus, izmantojot Miele ierīces, un prezentēt recepti, kas viņu ģimenē tiek nodota no paaudzes paaudzei. Šo grandiozo gatavošanas projektu dokumentēja fotogrāfi, un tas tika atspoguļots dažādos medijos. Receptes vēlāk tika apkopotas un izdotas grāmatā.

Modes dizainere Guo Peja arī tika uzaicināta piedalīties projektā „Love Kitchen with „Miele”” („Mīlu virtuvi ar „Miele””). Viņai pieder savs modes zīmols, papildus savai modes kolekcijai viņa rada tērpus filmām, kā arī īpašas vakarkleitas lielā ekrāna zvaigznēm. Viens no viņas izcilākajiem darbiem bija balts svētku tērps, kuram ar rokām piešūti 200 000 Svarovski kristāliņi. Šī kleita tika radīta Songai Zujingai (Song Zuying), kura uzstājās kopā ar Plasido Domingo (Plácido Domingo) 2008. gada Pekinas vasaras olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā. 2013. gada pavasarī projekta „Love Kitchen with „Miele”” laikā Guo Peja gatavoja taivāniešu nūdeles ar liellopu gaļu uz Miele indukcijas plīts ‒ šo recepti viņai iedevusi viņas vīramāte ‒ taivāniete. Foto sesijas laikā Guo Peja aizrautīgi stāstīja par savu kaisli pret modi un lielo mīlestību pret vīru un abām viņu meitām. Lai pienācīgi nosvinētu šīs kampaņas panākumus, Ķīnas Miele ielūdza 200 viesus uz noslēguma vakariņām Šanhajas Filmu muzejā. Svētku laikā, kad Miele virtuve tika godināta kā vieta, kur mātes nodod savu mīlestību, dzīves gudrību un kulinārās prasmes savām meitām, Guo Peja izrādīja savu kolekciju „Ķīniešu kāzu kleita”. Viesiem tika pasniegts modes dizaineres pasūtīts ēdiens ‒ nūdeles ar liellopu gaļu, ko šim pasākumam pagatavoja izcils šefpavārs.

Kopš tā laika Miele un Guo Peja uztur ciešu draudzību. Pekinas 2014. gada modes nedēļā Guo Peja nolasīja atzinīgi novērtētu lekciju par dizainu un lielo nozīmi, ko viņa un Miele piešķir tradīcijām, kvalitātei un ģimenei. Viņas studijā Pekinā ir Miele automātiskā veļas mašīna un Miele žāvētājs: „ierīces, uz kurām var pilnīgi paļauties”. Miele un Guo Peja kopā piedalījās arī ļoti īpašā pasākumā Šanhajā ‒ „Guo Pei VIP Salon @ Shanghai Miele House 2015”. Ķīnas dzīvesstila preses pārstāvji un Šanhajas sabiedrības krējums ne tikai sajūsminājās par dizaineres jaunākajiem darbiem, bet arī uzzināja visu, kas ir jāzina par ilgtspējīgu veļas kopšanu, izmantojot Miele produktus.

Savos sarežģītajos dizaina risinājumos Guo Peja atdzīvina Ķīnas imperatoru laika unikālo stilistisko izteiksmi un panāk harmonisku apvienojumu ar mūsdienu dizainu. Guo īpašā pieeja dizainam un viņas darbos prasmīgi iekļautie un labi pārdomātie stila elementi ir nesuši viņas slavu tālu aiz dzimtenes robežām. Popmūzikas zvaigzne Rianna (Rihanna) izraisīja pamatīgu sensāciju, kad pasākumā „Met Gala 2015” uz sarkanā paklāja parādījās Guo darinātā bagātīgi izšūtā kānārijdzeltenā vakarkleitā ar biezu kažokādas apdari. Milzīgās šlepes pārvietošanai bija nepieciešami trīs palīgi. Šī kleita bija no Guo 2010. gada kolekcijas „Arābijas tūkstoš un viena nakts”. Tā sver 25 kilogramus, kleitas izveidei bija nepieciešami 20 mēneši, turklāt tika izmantoti īsti zelta diegi. Rianna nejauši ieraudzīja kleitas attēlu internetā un teica, ka tik grezna kleita būtu ideāli piemērota Ķīnas karalienei. Tā bija tik satriecoša, ka nokļuva uz pasākumam „Met Gala” veltītā Vogue speciālizlaiduma vāka.

Eiropā Guo Peja savu darbu pirmoreiz prezentēja Parīzes Modes nedēļā 2016. gada pavasarī. Viņa ir arī „Chambre Syndicale de la Haute Couture” (Augstās modes tirdzniecības asociācija) pieaicinātā dalībniece. 

Teksts Regine Smith-Thyme